U Hrvatskoj postoji nekoliko oblika ugovaranja građevinskih radova:
– Ugovor po sistemu “ključ u ruke”
– Ugovor po sistemu troškovnika
– Ostali oblici ugovaranja

Ključ u ruke predstavlja svojevrsni ugovor između građevinske tvrtke klijenta, pri čemu tvrtka izvodi apsolutno sve radove na izgradnji objekta te isti priprema za daljnje korištenje.

Izgradnja objekta po principu ključ u ruke podrazumijeva različite obrtničke i građevinske radove:
– pripremni radovi s iskopima, odvozom ili nasipavanjem zemlje
– izvedba potpornih zidova
– iskop podruma iskop temelja
– šalovanje
– ugradnja armature
– betoniranje
– zidanje
– unutarnje uređenje
– ugradnja pvc i Alu stolarije
– instalaterski radovi
– opremanje interijera namještajem po mjeri
– hidroizolacija
– termoizolacija
– izrada fasade
– izrada
– uređenje okućnice (izgradnja bazena, nadstrešnica, terase i sl.)

„Ključ u ruke“

Ključ u ruke odnosi se na princip gradnje koji iziskuje pravno-građevinsko iskustvo, jer velika odgovornost leži na izvođaču radova. Sukladno tome, izvođač radova mora detaljno proučiti investiciju te pojedine faze radova. Važno je napomenuti da nakon potpisivanja ovog ugovora nema daljnjih mogućnosti izmjene radova ili ubacivanja dodatnih.

Zašto je važno zaposliti profesionalne građevinske radnike?

Pravovremeni završetak projekta: građevinska tvrtka koja se godinama bave ovim poslom iskusna je u planiranju i raspoređivanju građevinskih poslova. Stručnjaci znaju što treba poduzeti u slučaju da se bilo koja faza projekta odgodi zbog eventualnog kašnjenja materijala ili nekog drugog problema. Isto tako, profesionalci znaju na kojim dijelovima projekta mogu ubrzati, kako bi se osiguralo da se izgradnja projekta završi na vrijeme.

Kvaliteta na prvom mjestu: iskusne građevinske tvrtke imaju svoj ugled koji ne žele „pokvariti“ ni na koji način. Stoga, nepotrebno je sumnjati u kvalitetu nabavljenih građevinskih proizvoda ili u kvalitetu izvođenja radova. Profesionalci si jednostavno ne mogu dopustiti nezadovoljstvo klijenta. A to bi vam se vrlo lako moglo dogoditi, ako zaposlite nekog „sa strane“.

Prednosti „ključa u ruke“
– za izvođenje radova potrebno je angažirati glavnog izvođača, koji će dalje pronaći odgovarajuće, iskusne i kvalitetne radnike. To znači da je odmah na samom početku pojednostavljeno upravljanje građevinskim projektom.
– smanjeno vrijeme tijekom ugovornog procesa, jer postoji samo jedan umjesto više zasebnih procesa
– niži financijski troškovi: financijski troškovi znatno su niži, ako jedna tvrtka obavlja sve građevinske radove
– smirenost uma: ipak, glavna prednost „ključa u ruke“ odnosi se na smirenost vlasnika: ipak je puno lakše i jednostavnije kada potpunu odgovornost za izgradnju ili uređenje vašeg objekta predate iskusnim i stručnim profesionalcima.

– komunikacija: osim toga, svakom je vlasniku lakše komunicirati samo s jednim pružateljem usluga, nego s njim pet
– kada jedna tvrtka upravlja građevinskim projektom od početka pa do kraja, kvaliteta je zajamčena
– izvršitelj građevinskih radova preuzima većinu rizika što se tiče izgradnje, vodi računa o dogovorenim terminima te o traženju kvalificiranih radnika za potrebe izvođenja projekta

„Ključ u ruke“ izvrstan je način izgradnje objekata, jer jedna tvrtka ima sve potrebne radnike za potpuni završetak projekta. Na taj način klijenti ne moraju trošiti vrijeme na pronalaženje stručnjaka iz raznih kadrova, već je dovoljno da pronađu tvrtku koja radi po navedenom principu.

Odlučite se i vi za „ključ u ruke“ način gradnje te svoje brige oko uređenja doma prepustite stručnjacima.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM