Želite urediti sobu na potkrovlju? Želite oslikati dječju sobu i iznenaditi vaše mališane?

Na pravom ste mjestu.

Svježe obojena, čista i uredna kuća stvara poseban osjećaj. Sve izgleda novo i savršeno. No, nakon kratkog vremena čini se da se stanje kuće pogoršava. Izgleda prljavo i izblijedjelo i očajnički vapi za ponovnim bojenjem.

Jeste li razmišljali da ovaj put uzmete profesionalnog soboslikara ili ličioca? Vjerujte, oslikavanje ili bojenje sobe nije jednostavan posao, kako se na prvi pogled može činiti. Zato vam se i događa to što vam se događa, jer ste na vlastitu ruku i bez dovoljno znanja obavljali posao koji rade samo iskusni stručnjaci.

Prije nanošenja same boje, potrebno je „dovesti“ zidove u stanje idealno za bojenje. Sukladno tome, soboslikarski radovi uključuju:
– struganje zidova
– struganje plafona
– akriliranje
– impregniranje akrilnom impregnacijom
– gletanje zidova
– bojenje poludisperzivnim bojama u bijelo
– bojenje poludisperzivnim bojama u tonu
– bojenje disperzivnim bojama

bojenje perivim i lateks bojama, dok ličilački radovi obuhvaćaju:

– lakiranje stolarije (brušenje, kitanje, nanošenje temeljnog premaza)
– lakiranje stolarije s prethodnim paljenjem, brušenjem, grundiranjem, kitanjem i nanošenjem temeljnog premaza
– lakiranje stolarije bezbojnim lakom
– nanošenje lazure na stolariju
– lakiranje metalnih ograda, gelendera
– lakiranje cijevi

Osim toga, postoje i razne dekorativne tehnike kojima možete urediti vaš unutarnji prostor :
– reljef kožne površine
– izgled kamena
– fino zamagljene linije
– prirodni mramor
– izgled trapera
– biserni izgled
– prirodna struktura mramora
– izgled kamenih blokova
– kora drva
– izgled betona

Važnost unajmljivanja profesionalnog soboslikara:

Korištenje profesionalnih proizvoda: tržište je preplavljeno proizvodima za bojenje zidova (boje, četka, valjak…) za koje vam jamče i obećavaju profesionalni izgled. No iskusni soboslikari mogu procijeniti koje će boje biti savršene za vaš dom, znaju kojim će četkama i bojama postići određeno dekorativno uređenje i sl. Oni u svom radu koriste isključivo profesionalne proizvode.

Isplativost: ako želite sami bojiti ili oslikavati zidove, morat ćete kupiti svu potrebnu opremu kao što su produžne ljestve, četke, valjci, posude za boje i sl. Ovako ćete zaista brzo potrošiti novac i isprazniti džepove. Profesionalni soboslikar i ličilac već ima sve alate i opremu koja mu je potrebna za obavljanje posla. Ako se, stoga, odlučite za soboslikara, uštedjet ćete značajnu svotu novca koju možete iskoristiti na druge stvari. Kad profesionalni soboslikar obavlja posao umjesto vas, budite uvjereni da će rezultati biti trajniji i postojaniji.

Učinkovitost: stručni soboslikari mogu raditi brže nego „laici“, zato što se s time susreću svaki dan. Dakle, čak i ako imate samo jedan dan na raspolaganju za bojenje kuće, profesionalnim soboslikarima to će biti dovoljno. Najvažnije od svega, bojenje zidova neće izgubiti na kvaliteti.

Pripremanje zidova za bojenje: kvalitetan soboslikarski posao zahtjeva nekoliko pripremnih radnji, a soboslikari znaju da je to ujedno najvažniji dio soboslikarskih i ličilačkih radova. Nedovoljno dobro pripremljene zidove i ostale površine boja može još više uništiti (ako zid nije prethodno ogletan, nanošenjem boje skidaju se ostatci žbuke).

Odlučite se za najnovije dekorativne tehnike unutarnjeg uređenja zidova i stvorite ugođaj i atmosferu u vašem domu kakvu ste oduvijek željeli.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM