Krovopokrivački radovi odnose se na sve radove koji su vezani za pokrivanje krovova. Laički rečeno, obuhvaćaju široki spektar građevinskih projekta, točnije:
– Izrada potkonstrukcije za polaganje pokrova
– Tavanske konstrukcije i potkrovlja
– Pokrivanje krova krovnim pokrovima, odnosno postavljanje svih vrsta krovnih pokrova
– Postavljanje krovne opreme
– Adaptiranje starih krovova
– Saniranje starih krovova
– Montaža krovne limarije
– Termoizolacija
– Hidroizolacija
– Postavljanje dodatnih tipskih elemenata za pravilno funkcioniranje krova

Najčešći tipski elementi:
• elementi na spoju krovnih ploha – na sljemenu i grebenu krovnih ploha
• elementi za zaustavljanje padanja snijega s krova – za sprječavanje snježnih lavina s krovnih ploha – snjegobrani
• elementi za odzračivanje krovnih ploha (ulaz i izlaz zraka)
• spojni i pričvrsni elementi za sprječavanje podizanja pokrova kod snažnih vjetrova
• posebni elementi za krovne prodore –dimovodne cijevi, antenske instalacije, odzračne cijevi i sl.

Adaptacija ili saniranje krova može biti težak i prilično nepristupačan posao. Prije nego što se odlučite na pregledavanje zapisa s YouTubea i kupite sav potreban materijal, savjetujemo vam da još jednom razmislite o tome želite li se zaista upustiti u krovopokrivačke radove na vlastitu odgovornost. U većini slučajeva „sam svoj majstor“ ideja za pokrivanje krovova može imati puno više negativnih posljedica. A vjerujemo kako vam to nije u planu. Odlučite se, stoga, na unajmljivanje tvrtke koja se bavi krovopokrivačkim radovima te sve svoje strahove i brige prepustite stručnjacima.

5 razloga zbog kojih je važno zaposliti profesionalne krovopokrivače za radove na pokrivanju krovišta?

1. Iskustvo: s obzirom na to da po struci niste krovopokrivač ili tesar, ne znate kako funkcionira krovište i koje su najbolje tehnike postavljanja krova. Svi profesionalni krovopokrivači provode sate i sate radeći ovaj posao, stoga su svoje vještine doveli do savršenstva. Oni su licencirani radnici koji znaju koliko materijala treba, koji je najbolji pokrov za određenu vrstu građevine s obzirom na uvjete u kojima se nalazi i sl.

2. Sigurnost: kada govorimo o pokrivanju krovova, mislimo na izvođenje „opasnih“ radova na visini od nekoliko metara. Krovopokrivači znaju kako napraviti posao bez dovođenja u opasnost. Njihova oprema omogućuje im sigurno obavljanje svih popravaka krovova i adaptacija.

3. Vrijeme: uštedite dragocjeno vrijeme te umjesto da ga provedete na krovištu, provedite ga s vašom obitelji. Prije nego što započnete s vlastitim projektom na krovištu, razmotrite sve mogućnosti. Unajmljivanje stručnjaka nije uopće zahtjevno niti iziskuje previše financijskih sredstava. Ako sami obavljate ovakav posao, budite uvjereni da ćete potrošiti tri puta više novaca i imat ćete puno više brige oko „nereda“ koji ste stvorili.

4. Kvaliteta materijala: ako sami pristupite pokrivanju krova, imate pristup isključivo lokalnim trgovinama. No, stručnjaci imaju potpuni pristup najrazličitijim vrstama krovnih pokrova te će vam sa sigurnošću predložiti najbolje rješenje. Krovovi ne samo da pružaju glavnu zaštitu vašem domu već pridonose ukupnom izgledu kuće. Stoga, krovni pokrov koji odaberete imat će važnu vizualnu ulogu u cjelokupnom estetskom dojmu.

5. Niži financijski troškovi: unajmljivanje profesionalnih krovopokrivača zahtjeva puno manje financijskih sredstava. Naime, vi zapravo plaćate materijal i ruke. No, ako se odlučite da ćete sami postaviti krov, ne zaboravite da trebate nabaviti sve potrebne alate nužne za kvalitetno i sigurno obavljanje posla.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM